Ынтымақ ауылының ЖОББ мектебінің тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссия отырысының хаттамасы.
2023 жылғы 7 ақпан
Қатысқан: 5 адам
Күн тәртібі:
1. 2022-2023 оқу жылының ақпан айына мектеп асханасында ыстық тамақтың дайындығы және ұйымдастырылуы туралы.
2. Тамақтану сапасын бақылау комиссиясының рейд қорытындысымен жиналғандарды хабардар еткен мектептің әлеуметтік педагогы Бейсенбаева Л.
Мақсаты: тағам өнімдерінің сапасын, пісіру технологиясын, асхананың тоңазытқыш және технологиялық жабдықтарының жұмысқа жарамдылығын, тамақ пен дайын тағамды сақтау шарттарына сәйкестігін тексеру.
Асханада тамақтандыру қызметін «Спектор» ЖШС, жалға алушы Қонарбаева Г.А.
2 адам жұмыс істейді, оның ішінде аспазшысы наубайшы Леконцева Светлана және асхана қызметкері Цындря В.А. - техникалық персонал. Медициналық кітаптар мен жұмысқа рұқсаттар бар.
Мектепте аз қамтылған отбасылардан шыққан жалпыға бірдей білім беру қорынан бөлінген қаражат есебінен 23 оқушыға тамақтандыру ұйымдастырылды, оның екеуі санаториялық лагерге барды. Құны 650-750 теңге. Ал бірінші сынып оқушылары тамақтанады – қазір бір аптаға қосымша демалысқа шыққан 25 оқушы. Жалға алушының есебінен екі оқушы тамақтанады. Комиссия мүшелеріне азық-түлік өнімдеріне сертификаттар берілді.
Қоғамдық тамақтандыру бөлімшесінде мұздатқыш және мұздатқышы бар 1 тоңазытқыш орнатылған, термометрлер орнатылған. Күн сайын аспаз шыны ыдыстағы дайын өнімнің күнделікті үлгісін өткізеді. Қоғамдық тамақтандыру бөлімшесінің өндірістік үй-жайлары, шкафтар, стеллаждар, санитарлық жабдықтар қалыпты жағдайда, тәртіп пен тазалықта ұсталады. Әр тамақтан кейін асхана бөлмелері тазаланады. Асхана үстелдері жуғыш заттар қосылған ыстық сумен жуылады және таза шүберектерге арналған контейнерде сақталады. Мектеп директоры бекіткен ас мәзірі күн сайын ілінеді. Мектеп медбикесі неке кітабына күнделікті жазбаларды жүргізеді. Шикізат пен дайын өнімдерге арналған журналдар бар. Өнімдер ережелерге сәйкес сақталады. Шағымдар мен ұсыныстар кітабы бар. Тақталар, пышақтар және барлық керек-жарақтар нөмірленген және қол қойылған. Үлгілер арнайы шыны ыдыстарда сақталады және 2 күн сақталады.
Қорытындылар мен ұсыныстар: Екінші жартыжылдыққа арналған асхана стандарт бойынша дайын.
Санитарлық – асхананың жағдайы қалыпты, барлық талаптар сақталған.
Азық-түлік шикізатын қабылдау және сақтау мерзіміне, олардың сапасы мен қауіпсіздігіне үнемі назар аудару ұсынылады. Пісіру технологиялық карталарға сәйкес тағамдардың картотекасын пайдаланып жасалуы керек және салаттардағы граммдарды аздап қайта қарау керек.
Шешім: Ынтымақ ауылының жалпы орта мектебіндегі мектеп асханасын ыстық тамақпен қамтамасыз ету бойынша көрсетілетін қызметтер шарт бойынша қанағаттанарлық деп танылсын.
1. Қаржаубай Х.Т.
2. Мунира Ж.
3. Дуйсенова А.К. 4. Нецлова О. 5. Бейсенбаева Л. К.